Prefectul județului Bacău, Leonard Ioan Bulai, alături de subprefectul Tudorița Lungu, subprefectul Narcis Jitaru (de la Bucuresti) și de conducătorii structurilor județene de arme ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a participat la ședința de bilanț a Ministerului Afacerilor Interne

Prefectul județului Bacău, Leonard Ioan Bulai, alături de subprefectul Tudorița Lungu, subprefectul Narcis Jitaru (de la Bucuresti) și de conducătorii structurilor județene de arme ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a participat la ședința de bilant organizată astăzi, 23.03.2021, de la ora 11.00, în sistem video conferință, privind „Evaluarea activității desfășurate de către Ministerul Afacerilor Interne în anul 2020″.

Ședința s-a desfășurat cu participarea președintelui Senatului din Parlamentul României, Anca Dragu, președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Ludovic Orban,  primul ministru al României, Florin Cîțu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, fostul ministru al MAI, Ion Marcel Vela, alături de conducătorii structurilor centrale ale Statului, prefecți, subprefecți și structurile județene ale MAI.

Ministrul Afacerilor Interne a prezentat raportul de activitatea al MAI, adresându-le tuturor lucrătorilor din structurile MAI felicitări pentru modul profesionist și operațional în care s a desfășurat întreaga activitate în condițiile generate de pandemie în anul 2020.

Printre altele, a precizat că un rol important l-au avut instituțiile prefectului prin eforturile depuse și deciziile luate pentru gestionarea pandemiei generate de SARS-CoV-2, dar și prin asigurarea serviciilor pentru cetățeni în condiții de siguranță și operativitate.

De asemenea, a apreciat instituțiile prefectului care au vegheat la desfășurarea în cele mai bune conditii a celor două procese electorale.

„Intreaga activitate a presupus un management integrat al acțiunilor complexe cu mobilizare coordonată, coerentă și eficientă. […] Prioritară a fost consolidarea gradului de siguranță a cetățeanului. [….]  In anul 2021, misiunea principală rămâne punerea cetățeanului în centrul tuturor activităților, pentru consolidarea siguranței acestuia prin profesionalizare, responsabilizare și eficientizare a întregii structuri a MAI, din punct de vedere al resurselor umane și al acțiunilor în teren.”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Președintele Senatului din Parlamentul României, Anca Dragu, a apreciat „lupta structurilor MAI alături de Ministerul Sănătății pentru gestionarea pandemiei de Covid 19 și, mai ales, pentru că au oferit cetățenilor siguranța și serviciile necesare”.

Președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Ludovic Orban, a apreciat anul 2020 ca fiind un an deosebit de greu, în care „Ministerul Afacerilor Interne a intrat într-o bătălie pentru viață, pe care a dus-o și o duce remarcabil, cu toate deficiențele cu care s-a confruntat”. A mai precizat și faptul că de Ministerul Afacerilor Interne „depinde asigurarea celor mai multe drepturi fundamentale ale oamenilor”. De asemenea, a felicitat întreaga structură pentru performanță, dorind succes în luptele ce trebuie duse și în acest an pentru combaterea pandemiei.

Primul ministru al Guvernului României, Florin Cîțu, a încurajat Ministerul Afacerilor Interne „să se înarmeze pentru a lupta si a trece cu bine și prin anul 2021, ca și în anul 2020, atât în lupta cu pandemia de Covid 19, cât și în lupta cu infracționalitatea”.

A cerut Ministerului Afacerilor Interne „reforma pentru asigurarea serviciului public de calitate cetățenilor”, „implicare maximă în aplicarea legii și a măsurilor sanitare, dar și în respectarea legii”. A cerut „fermitate și bun simt, într-un cuvânt, profesionalism”. La final, a mulțumit și felicitat pe toți cei care au acționat responsabil și a cerut ca cei din Ministerul Afacerilor Interne sa rămână „gardienii sănătății și siguranței cetățenilor”.