Prefectul Leonard Ioan Bulai a avut o întrevedere cu reprezentanți ai industriei HoReCa din județul Bacău

Prefectul Leonard Ioan Bulai, a avut o întâlnire cu Nicolae Rusei, Răzvan Boldor, Andrei Pătrașcu, Octavian Olaru, reprezentanți ai industriei  HoReCa, astăzi, 23 martie 2021, de la ora 12.30.

Discutiile au vizat problemele cu care acest sector se confruntă în această perioadă de restricții.

In cadrul întâlnirii, s-a precizat că unii reprezentanți au primit fonduri de susținere în perioada pandemiei în anul 2020, însă au exprimat dorința de a fi acordate aceste fonduri tuturor celor din industrie.

De asemenea, au solicitat să li se permită funcționarea în condiții de siguranță cu respectarea măsurilor sanitare. Precum si aplicarea măsurilor de restricții pentru toți agenții economici.

Totodată, au solicitat să se revină asupra modului de calcul a RIC (rata de incidență cumulată a îmbolnăvirilor de Covid 19)  cu excluderea focarelor, precum și să participe la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bacău în cadrul cărora se iau măsuri privind HoReCa.

Reprezentanții industriei HoReCa au dorit și sprijin pentru ca, la nivelul Consiliului Local Bacău, să se aprobe reducerea taxelor pentru un an de zile pentru agenții economici din domeniul HoReCa, pe perioada stării de alertă, proporțional cu capacitatea de funcționare a acestora.

Prefectul Leonard Ioan Bulai a dorit să discute deschis problemele ridicate de aceștia pentru a identifica concret modul de susținere a acestui sector la nivel local, în perioada supusă restricțiilor.

Pentru soluționarea solicitărilor, se va reanaliza posibilitatea modificării modului de calcul a RIC, potrivit legislației. Reprezentanții HoReCa vor avea un invitat în unele ședințe în care se pot stabili măsuri de sprijin al acestora.

Pentru reducerea taxelor la nivelul consiliului local, prefectul va solicita primarilor și unităților administrative-teritoriale din județ să analizeze posibilitatea adoptării de hotărâri pentru reducerea taxelor pentru reprezentanții HoReCa și va media un dialog cu primarii în acest sens.

Totodată, prefectul a solicitat reprezentanților din industria HoReCa să facă propuneri pentru a se stabili și aplica măsuri pentru diminuarea ratei de incidență cumulate în județul Bacău.

Una din aceste propuneri este realizarea unei colaborări pentru a derula  o campanie de informare pentru cetățeni, în vederea respectării stricte a măsurilor igienico-sanitare și de distanțare socială în toate sectoarele de activitate.

Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul va înainta propunerile de modificări legislative în domeniu către ministerele responsabile.