100 de ani de „aviațiune” în Moldova

Marți, 16 iunie 2020, începând cu orele 10:00, prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a participat, alături de subprefectul Maricica-Luminița Coșa, la festivitatea prilejuită de întemeierea, în urmă cu 100 de ani, a Centrului de Instrucție al Aviațiunii de la Tecuci. Alături de oficialitățile băcăuane, la eveniment a participat și generalul maior Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, care a și decorat drapelul de luptă al Bazei 95 Ariene „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, conduse de generalul de flotilă aeriană Leonard-Gabriel Baraboi.

Tot cu acest prilej, au fost acordate distincții și s-a dezvelit o placă comemorativă.

„A fost un eveniment înălțător care marchează o istorie aviatică militară îndelungată la Bacău. Cei prezenți am avut ocazia să ne transpunem în timp și să ne reamintim de jertfele și sudoarea pe care eroii noștri le-au așezat la temelia dăinuirii noastre ca neam și țară. M-am simțit mândru că aviatorii de la Baza 95 Aeriană din Bacău au scris multe pagini de mare însemnătate din istoria celor 100 de ani de „aviațiune” în Moldova.

De aceea, îi felicit pe domnul general de flotilă aeriană Leonard-Gabriel Baraboi, comandantul Bazei 95 Aeriene, și pe echipa de un înalt profesionalism pe care domnia sa o conduce. Cu siguranță, decorarea drapelului de luptă la care am asistat astăzi a fost una pe deplin meritată și, de aceea, le urez tuturor aviatorilor de la Bacău să se mențină la aceleași standarde de performanță cu care ne-au obișnuit!”, a declarat, la sfârșitul ceremoniei, prefectul Liviu Miroșeanu.