Vizita Prim-ministrului României, domnul Marcel Ciolacu, la Bacău

Sâmbătă, 18 mai 2024, Prim-ministrul României, domnul Marcel Ciolacu, a întreprins o vizită în județul Bacău, alături de ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, domnul  Stefan Radu Oprea, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, domnul Alexandru Stoica, europarlamentarii Dragoș Benea și Mihai Tudose și doamna senator Cristina Breahnă-Pravăț, fiind întâmpinat de prefectul județului Bacău, domnul Claudiu-Augustin Ilișanu și președintele Consiliului Județean, domnul Valentin Ivancea.

„Am primit cu bucurie vizita primului ministru Marcel Ciolacu, ministrului economiei Stefan Radu Oprea, secretarului de stat MDLAP Alexandru Stoica și, împreună cu europarlamentarii Dragos Benea și Mihai Tudose, alături de președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea și doamna Senator Cristina Breahnă-Pravăț, am  vizitat câteva obiective importante aflate în diferite stadii de executie.

Înalt Prea Sfințitul Ioachim Băcăuanul ne-a prezentat stadiul lucrărilor la Catedrala “Înălțarea Domnului“, finanțate de Guvernul României și Consiliul Județean Bacău.

Am ajuns și pe șantierul fostului Spital Municipal, preluat de Consiliul Județean (dupa 17 ani,) unde lucrările finanțate de Ministerul Sănătății prin programul PNRR sunt în plină desfășurare.

În comuna Orbeni, alături de primarul Popa Costel și primarul comunei Sascut, Ionel Apostol, am vizitat construcția fermei de găini pentru ouă complet automatizată a grupului de firme ȘERBAN, compusă din 10 hale în valoare de 11 mil de euro, finanțată și cu sprijinul unei scheme de ajutor de stat.

Sunt onorat sã fac parte din echipa guvernamentală condusă de premierul Marcel Ciolacu, care a adus cele mai mari investiții în Moldova și sunt mândru că acest guvern, construiește și catedrale și spitale, având grija deopotrivă și de companiile cu capital autohton”, a declarant prefectul Claudiu-Augustin Ilișanu, cu ocazia acestui eveniment.