Videoconferință pe tema organizării și desfășurării campaniei de vaccinare împotriva Covid-19

Marți, 5 ianuarie 2021, prim-ministrul României, Florin Cîțu, a susținut o videoconferință cu prefecții, subprefecții și reprezentanții Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, alături de ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe tema organizării și desfășurării campaniei de vaccinare împotriva Covid-19.

În cadrul videoconferinței au fost prezentate etapele cuprinse în Strategia națională de vaccinare, precum și activitățile derulate în această perioadă.

Premierul a atras atenţia că pandemia nu s-a încheiat, iar restricţiile trebuie menţinute acolo unde este necesar. Totodată, a subliniat că se dorește o accelerare a ritmului de vaccinare și a solicitat să fie pregătite centrele de vaccinare din afara spitalelor pentru cea de a doua etapă a vaccinării.

În județul Bacău, activitatea de organizare și desfășurare a campaniei de vaccinare se desfășoară potrivit graficului național, fiind în derulare prima etapă de vaccinare.

Pentru personalul medical sunt organizate 6 centre de vaccinare în cadrul spitalelor din Bacău, Onești, Moinești, Buhuși și Comănești.