Subprefectul județului Bacău, domnul Valentin Ivancea, s-a aflat, vineri, 20 iulie a.c., în tabăra de copii de la Valea Budului împreună cu ministrul Tineretului și Sportului, doamna Ioana Bran

Vineri, 20 iulie 2018, subprefectul județului Bacău, domnul Valentin Ivancea, a avut o întâlnire de analiză a situației taberei de copii de la Valea Budului cu ministrul Tineretului și Sporturilor, doamna Ioana Bran.

Tabăra de la Valea Budului a fost afectată de viituri și inundații, ca urmare a precipitațiilor abundente ce s-au produs în ultima perioadă. Ea găzduiește aproximativ 90 de copii de la tabăra națională de artă și tabăra socială.

Albia pârâului din apropiere a cedat din cauza viiturii, înregistrându-se pagube materiale, însă nici un copil nu a fost pus în pericol. Situația a fost gestionată operativ, sub conducerea prefectului și subprefectului județului Bacău, de către echipe ale Comitetului local pentru situații de urgență, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și Inspectoratului de Jandarmi Județean, în colaborare cu conducerea Direcției Județene pentru Sport și Tineret. Astfel, au fost luate toate măsurile de siguranță pentru protecția copiilor, a fost degajat drumul pentru a elibera calea de acces și a fost asigurată apa potabilă tuturor celor prezenți în tabără, fiind distribuiți în zonă aproximativ 5000 l de apă.

„Aș dori să felicit directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret și autoritățile pentru modul cum au gestionat situația de criză și au colaborat și le mulțumesc pentru eforturile depuse și sprijinul acordat. În urma discuțiilor pe care le-am avut, am identificat soluții ca să remediem unde este nevoie, pentru ca tabăra să arate mai bine. Se află într-o zonă pitorească superbă, în mijlocul naturii și ar fi păcat să nu fie adusă la un potențial maxim”, a declarat ministrul Ioana Bran.