Se stabilesc noi măsuri ce se vor aplica unitar în cadrul fondurilor de vânătoare pentru diminuarea riscurilor de producere a pagubelor de către porcii mistreți

Prefectul Sorin Ailenei a purtat discuții astăzi cu directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău, Costel Busuioc și directorul Direcției Silvice Bacău, Gheorghe Mănăilă, privind pagubele constatate de comisiile mixte desemnate prin ordin de prefect, ce au fost produse de către porcii mistreți în proprietățile învecinate cu fonduri de vânătoare din județ.

Din analize, reiese că la fondurile de vânătoare administrate de Direcția Silvică au fost extrase  exemplarele necesare pentru respectarea cotelor legale, în ultima săptămână fiind aduse 35 de exemplare pentru analize la DSVSA. Însă, se constată prezența altor porci mistreți în aceste zone, datorită migrației acestora din alte fonduri de vânătoare.  În acest sens, este necesar a fi aplicate măsuri suplimentare.

„Având în vedere pagubele ce sunt produse de porci mistreți, am analizat împreună cu directorul Direcției sanitar-veterinare și directorul Direcției silvice măsurile aplicate până în prezent, precum și alte măsuri necesar a fi luate. Însă se vor stabili măsuri unitare împreună cu toți administratorii fondurilor de vânătoare din județ ce vor fi aplicate pentru a diminua riscurile producerii de pagube de către porcii mistreți.”, a declarat prefectul la finalul ședinței de lucru.