Procesul de pregătire a noului an școlar este în plină desfășurare

Prefectul Sorin Ailenei s-a deplasat astăzi la Inspectoratul Școlar Județean Bacău pentru a discuta cu conducerea instituției modul în care se aplică prevederile legale în vederea deschiderii noului an școlar în condiții de siguranță pentru toți actorii implicați în procesul de învățământ – elevi, cadre didactice, personal auxiliar.
„Suntem în linie dreaptă pentru pregătirea noului an școlar.  Am avut discuții cu inspectorul școlar general, Ida Vlad și inspectorul școlar adjunct, Camelia Stamate cu privire la stadiul pregătirii unităților școlare pentru începerea școlii, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență

nr. 141/2020. Am constatat că procesul este în plină desfășurare și, în unitățile școlare din județul Bacău se încearcă asigurarea condițiilor de protecție pentru desfășurarea procesului de învățământ prin participarea fizică a elevilor și cadrelor didactice la ore, iar, acolo unde nu va fi posibil, să fie asigurate condițiile și tehnica necesară și pentru susținerea orelor on-line.”, a declarat prefectul la finalul întâlnirii.