Prin Hotărârea nr. 21 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău s-au stabilit restricții în 4 unități administrativ teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori

Având în vedere prevederile H.G. nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, precum și prevederile Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 43/2020 pentru stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice, prefectul județului Bacău, Sorin Ailenei, a convocat și condus astăzi ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău în care, în urma analizei situației la nivelul județului, a fost adoptată Hotărârea nr. 21/2020 prin care se introduc restricţii în unităţile administrativ teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile  este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori.

Astfel, se restricţionează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, pe teritoriul a 4 unități administrativ-teritoriale (UAT):  Orașul Târgu Ocna; Comuna Măgura; Comuna Mănăstirea Cașin; Comuna Tamași.

În aceste UAT-uri, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. În situaţia în care activitatea operatorilor economici de pe teritoriul acestor UAT-uri este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

De asemenea, se restricţionează activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, pe teritoriul acestor 4 UAT-uri.

Implementarea acestor măsuri este realizată prin comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, împreună cu operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în UAT – urile menționate.

Restricţiile prevăzute de această hotărâre se vor ridica prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile  este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, în funcţie de comunicarea Direcţiei de Sănătate Publică.

Lista unităților administrativ teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori, se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, până în ora 16.00 și poate fi vizualizată pe site-urile Instituției – Prefectului – județul Bacău, Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Mr. Ctin Ene” Bacău.

Hotararea CJSU nr. 21/01.09.2020 – PDF, anexa – PDF