Prima săptămână de școală și primele cazuri de Covid 19 în rândul elevilor și cadrelor didactice

În perioada 14-17 septembrie 2021,16 elevi și 3 cadre didactice au fost înregistrate cu test pozitiv Sars-Cov2 în 14 unități de învățământ – Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Bacău, Școala Gimnazială  „Miron Costin” din Bacău, Școala Gimnazială „Ștefan Luchian” din Moinești, Școala Gimnazială „George Călinescu” din Onești, precum și Colegiile „Mihai Eminescu”din Bacău, „Gheorghe Asachi„ din Onesti, „Nicolae Vasilescu.Karpen” din Bacău, „Gheorghe Vrănceanu„ din Bacău, „Ferdinand I” din Bacău, „Grigore Moisil” din Onești, „Ion Ghica” Bacău, Liceul cu program sportiv „Nadia Comăneci” din Onești, Liceul teoretic „Henri Coandă” din Bacău.

Astfel, în județul Bacău, 16 clase cu 445 elevi în 14 unități școlare vor desfășura orele în sistem online în următoarele două săptămâni.

Măsurile de siguranță COVID-19 care se vor aplica în continuare în cadrul școlii vor fi cele cu care s-au obișnuit deja elevii, profesorii și părinții. 

Recomandăm să se practice atât în școli cât și acasă, de fiecare dintre noi, măsurile obișnuite de prevenție pentru a diminua riscul îmbolnăvirilor.

Instituțiile statului de la nivelul județului sunt implicate în procesul de asigurare și aplicare a  prevederilor legale în vederea prevenirii răspândirii cazurilor de Covid 19 și se monitorizează permanent situația pentru a se aplica măsuri specifice în vederea protejării populației.