Prefectul Liviu Alexandru Miroeșeanu a participat la evenimentul „Antreprenoriat în Bacău – prezent și viitor”, organizat de Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău în cadrul proiectului „TechRevolution”, finanțat prin Programul Operațional URBACT III

Astăzi, 23 ianuarie 2020, prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a onorat invitația de a participa la evenimentul „Antreprenoriat în Bacău – prezent și viitor”, organizat de Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului „TechRevolution”, finanțat prin Programul Operațional URBACT III, Axa Prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Prefectul  județului Bacău s-a adresat auditoriului, apreciind că Bacăul are o resursă umană cu un potenţial foarte bun pentru dezvoltare, felicitând, totodată, organizatorii pentru inițiativa de a vorbi despre „antreprenoriat”:

„În clasamentul pentru anul 2018, al celor de la revista „Capital”, judeţul Bacău era prezent cu 8 companii în top 300 cele mai mari companii româneşti. Este o dovadă că aici, la noi acasă, spiritul antreprenorial este puternic.

Faptul că avem premianţi la concursuri academice, la saloanele de inventică sau oameni care sunt căutaţi de angajatorii de afară înseamnă că Bacăul are o resursă umană cu un potenţial foarte bun pentru dezvoltare. De aici rezultă că, pentru creşterea numărului de antreprenori, este nevoie, în primul rând, de educaţie financiară şi de schimbarea mentalităţii pentru ca tinerii să fie încurajaţi să înceapă propriile afaceri.

Este evident că modelul cu care generaţiile trecute au fost obişnuite: învaţă să obţii note bune la şcoală, urmează o facultate de prestigiu, anagajează-te la o firmă mare şi rămâi în firma respectivă până la pensie nu mai este de actualitate.

Aşa că, în loc de această abordare, vreau să propun o variantă euristică de analiză a situaţiei, unde nu sunt certitudini, ci doar întrebări care să stimuleze creativitatea. Iar unele dintre aceste întrebări ar putea fi:

  • Ce problemă pot rezolva cu produsul meu?
  • Cum pot să-i găsesc pe cei mai buni şi mai talentaţi oameni pe care să-i implic în proiectul meu?
  • Cum pot organiza munca echipei mele astfel încât să ofer valoare adăugată din ce în ce mai mare?

Până când se vor găsi răspunsuri la aceste întrebări, daţi-mi voi să vă felicit pentru această iniţiativă de a discuta despre antreprenoriat, să vă încurajez să duceţi acest demers cât mai departe şi vă urez ca, prin aceste dezbateri, să inspiraţi cât mai mulţi tineri, astfel încât să avem cât mai multe exemple de succes antreprenorial din judeţul Bacău de talia lui Dedeman şi Ui Path”.