Prefectul județului Bacău, Maricica Luminița Coșa, împreună cu subprefectul județului, Valentin Ivancea, au condus şedința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Astăzi, 5 august 2019,de la ora 11.30, la sala mică de ședințe a Palatului Administrativ, prefectul județului Bacău, Maricica Luminița Coșa, împreună cu subprefectul județului, Valentin Ivancea, au condus şedința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
Au fost prezentate și analizate evoluțiile recente privind răspândirea virusului de pestă porcină africană la nivelul teritoriului  național, precum și deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
La nivelul județului Bacău nu sunt raportate focare de pestă porcină africană, dar sunt puse în aplicare măsuri de prevenire și protecție, dată fiind existența focarelor în județele învecinate.
În cadrul ședinței a fost adusă în discuție de către prefectul județului Bacău situația sistării apei potabile de aproximativ două luni în comuna Gura Văii, precum  și situația drumului comunal DC20 care face legătura între localitățile Negri și Poiana, drum afectat de fenomene de eroziune determinate de precipitațiile extrem de abundente în zonă.

Prefectul Maricica Luminița Coșa a dispus constituirea unei comisii mixte care să efectueze verificări, în regim de urgență pentru identificarea soluțiilor pentru alimentarea cu apă a locuitorilor afectați din comuna Gura Văii.

De asemenea, împreună cu subprefectul Valentin Ivancea, a solicitat instituțiilor responsabile să ia măsurile ce se impun pentru consolidarea drumului DC 20 în zona Negri – Poiana, redimensionarea podețelor și asigurarea bunei funcționări a canalelor de colectare a cantitaților de apă determinate de precipitațiile abundente, Comitetul județean pentru situații de urgență Bacău acordând sprijinul necesar în acest caz, potrivit competențelor legale.