Prefectul judeţului Bacău, Liviu Alexandru Miroşeanu, a primit, marţi, 31 decembrie 2019, la Palatul Administrativ, vizita Excelenţei Sale, Andrei Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus la Bucureşti

Prefectul judeţului Bacău, Liviu Alexandru Miroşeanu, a primit, marţi, 31 decembrie 2019, la Palatul Administrativ, vizita Excelenţei Sale, Andrei Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus la Bucureşti, discuţiile purtate vizând oportunităţile de dezvoltare a colaborării în domeniul economic.

Excelenţa Sa cunoaşte că Bacăul ocupă locul 5 în top privind producţia, în domeniul prelucrării lemnului – mobilă, oţelului precum şi în domeniul metalurgiei. A vizitat fabrici de îmbrăcăminte, o firmă producătoare de fertilizatori naturali precum şi alte firme din domeniul transportului, dar şi Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău.

Prefectul Liviu Alexandru Miroşeanu a făcut o succintă descriere a judeţului Bacău, exprimând deschiderea şi interesul pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Excelenţa Sa şi-a exprimat dorinţa de a intermedia întâlniri cu companii omologe din Belarus în domeniul prelucrării oţelului, al metalurgiei, producerii de fertilizatori naturali, dar şi în alte domenii economice.

Totodată, a lansat invitaţia prefectului judeţului Bacău de a vizita Republica Belarus, aşa cum au primit în mod fructuos şi vizite din partea prefecţilor judeţelor Cluj şi Iaşi.