Prefectul judeţului Bacău, Liviu Alexandru Miroşeanu, a participat, astăzi, 11 ianuarie 2020, la Ceremonia de depunere a Jurământului Militar organizată de Batalionul 53 “Smaranda Brăescu” – Comando

 

Astăzi, 11 ianuarie 2020, prefectul judeţului Bacău, Liviu Alexandru Miroşeanu, a participat la Ceremonia de depunere a Jurământului Militar organizată de Batalionul 53 “Smaranda Brăescu” – Comando în “Parcul Unirii – 1 Decembrie 1918” din Bacău, la care au participat autorităţi locale, cetăţeni ai municipiului Bacău şi reprezentanţi mass-media.

Prefectul Liviu Alexandru Miroşeanu a felicitat instructorii şi militarii care au depus jurământul pentru alegerea pe care au făcut-o astfel, apreciind Batalionul 53 “Smaranda Brăescu” – Comando ca fiind unul din cele mai respectate şi de temut corpuri de elită din Armata României. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a transmis succes în atingerea potenţialului şi victorii depline în misiunile derulate sub semnul valorilor fundamentale: iubirea de patrie, dedicarea totală, identitatea corpului de armată.

“Prin jurământ, se întăreşte un angajament  şi cuvintele pe care tocmai le-aţi rostit, de acum înainte, devin reper pentru activitatea dumneavoastră profesională prin care veţi avea de îndeplinit o întreită  îndatorire:

  1. față de țară
  2. față de camarazii dumneavoastră
  3. față de dumneavoastră înșivă

Drumul pe care l-aţi ales este unul al dedicării totale: fără compromisuri, fără menajamente şi fără să vă uitați în urmă. De aceea, tricolorul a stat şi va sta mereu în faţa dumneavoastră. Începând din aceste momente, el va simboliza tot ceea ce aveţi de apărat: poporul român, teritoriul naţional şi interesele României.

Deşi faceţi parte dintr-o armă relativ nouă, alcătuiţi unul din cele mai respectate și de temut corpuri de elită din armata României. Istoria voastră este una  îndelungată ale cărei rădăcini se întind în timp până la corpul de „viteji” ai lui Ştefan cel Mare. Acest lucru vă onorează şi vă obligă să deveniţi în fiecare zi mai buni în ceea ce faceţi.

Am deplina încredere că aceste valori, ale iubirii de patrie, ale dedicării totale şi a identităţii voastre ca și corp de armată, v-au fost sădite în suflete de instructorii voştri. De aceea, îi felicit pentru că au pus bazele pregătirii dumneavoastră pe această temelie solidă. În momentele de cumpănă, care vor veni cu siguranță, aceste valori vă vor ajuta să înțelegeți pentru ce luptați!

În încheiere, daţi-mi voie să  îmi exprim deplina încredere în pregătirea dumneavoastră, vă felicit pentru alegerea pe care ați facut-o prin depunerea jurământului militar şi vreau să vă mulțumesc pentru că noi, cetățenii civili, suntem mai liniștiți știindu-vă la posturile dumneavoastră!

Ştiu că drumul dumneavoastră în rândurile armatei române este abia la început şi ştiu că aveţi foarte multe de învăţat, de aceea, vă urez succes în continuare și vă doresc să atingeți potențialul!”, a declarat prefectul Loiviu Alexandru Miroşeanu în cadrul ceremoniei.