Prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa și subprefectul Valentin Ivancea au participat la videoconferința organizată de Ministerul Afacerilor Interne în contextul Codului portocaliu de ploi torențiale

Astăzi, 27 iunie 2018, de la ora 14.00, prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa și subprefectul Valentin Ivancea au participat la videoconferința organizată de Ministerul Afacerilor Interne pe tema „Avertizare cod galben și cod portocaliu”.

La ședință au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, precum și ai Sistemului de gospodărire a apelor.

Au fost analizate măsurile dispuse și acțiunile desfășurate, având în vedere fenomenele hidrometeorologice prognozate a se produce în această perioadă în țară.

Prefectul județului Bacău a precizat că, la nivelul județului Bacău, a fost convocat Comitetul județean pentru situații de urgență, la ora 12.00, a fost analizată atât prognoza hidrometeorologică, cât și situația din județ și s-au dispus măsurile specifice avertizărilor hidrologice de cod galben și portocaliu.

Având în vedere avertizarea de cod portocaliu hidro pentru județul Bacău, a fost activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției și se asigură permanența la sediul primăriilor cu personal corespunzător, supravegherea permanentă a drumurilor, podurilor, podețelor și a altor secțiuni înguste de pe cursurile de apă.