Prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa și subprefectul județului, domnul Valentin Ivancea au condus astăzi ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații Speciale de Urgență

Prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa și subprefectul județului, domnul Valentin Ivancea au condus astăzi, 20 decembrie 2018, de la ora 10.30,  ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații Speciale de Urgență, ce s-a desafășurat la sala mare a Palatului Administrativ.

Ordinea de zi a ședinței a cuprins ridicarea măsurilor de restricții sanitar-veterinare privind prevenirea evoluției focarului de pestă porcină africană din comuna Lespezi, județul Vrancea și prezentarea Deciziei nr. 3 a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Potrivit precizărilor directorului Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor fi luate, în continuare, măsuri preventive pentru a evita difuzarea bolii. Acțiunile de informare și prevenire, vor fi dublate de acțiunile de control atât la nivelul instituțiilor și administratorilor de porcine, cât și în trafic pentru a împiedica transportul porcilor din zonele în care s a manifestat pesta porcină în alte județe.

În cadrul ședinței, prefectul județului, doamna Maricica Luminița Coșa a precizat: „Am reușit să nu avem pestă porcină în județul Bacău. Dumneavoastră ați contribuit cu toții și sunteți de apreciat. De asemenea, țin să felicit, în special, Inspectoratul Județean de Poliție, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și primarii din comunele de la granița cu județul Vrancea. Este lăudabil efortul dumneavoastră și vă mulțumesc pentru toată implicarea de care ați dat dovadă.

Vă mulțumesc tuturor, în special directorului Serviciului pentru Gospodărirea Apelor, pentru nopțile lungi și zilele foarte grele în care ne am implicat în rezolvarea problemelor determinate de inundații.

De asemenea, apreciez efortul susținut al tuturor pentru a gestiona toate situațiile bine și, dacă facem un bilanț, constatăm că anul 2018 a fost cel mai activ an al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.”

Subprefectul județului Bacău, domnul Valentin Ivancea, la rândul său, a felicitat  toți membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru disponibilitatea pe care au avut-o de fiecare dată.

„Chiar dacă a fost mai greu, a fost un an cu unele realizări. Și mă refer la roadele pe care hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență le-au dat, în special privind lucrări ale Administrației Bazinale de Apă Siret și Serviciul pentru Gospodărirea Apelor, cum ar fi realizarea supraînălțării și decolmatării pe digul Bîrnat și lucrările din cele 3 zone  -Comănești, Slănic Moldova și Tg Ocna, fără a uita și de lucrările de pe drumurile naționale, în special pe DN 12 B, în zona Slănic Moldova – Tg Ocna. Apreciez aportul tuturor pentru a se acorda avizele necesare. Vom continua demersurile pentru finanțarea lucrărilor care mai sunt necesare.”
Comandanții de arme au fost felicitați pentru maxima operativitate și eficiență a acțiunilor desfășurate în toate situațiile ce au impus prezența lor peste an.