Prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa a felicitat, în cadrul conferinței de presă, 6 tineri bacăuani care au acționat, voluntar, pentru întărirea malurilor râului Siret în zona Holt, duminică, 1 iulie 2018

             

În cadrul conferinței de presă, susținută astăzi,4 iulie 2018, împreună cu conducătorii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, pe tema diminuării efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase din ultimele zile, prefectul Maricica-Luminița Coșa a felicitat 6 tineri bacăuani care au acționat, voluntar, pentru întărirea malurilor râului Siret în zona Holt, duminică, 1 iulie 2018, în scopul prevenirii inundării zonei.

„Am întâlnit acești copii minunați, alături de jandarmi, alături de pompieri și polițiști, punând nisip în saci, fiind voluntari, din proprie inițiativă. Consider că dumnealor sunt o lecție de viață, dacă pot spune așa, pentru noi toți și chiar sunt copleșită de emoții. Pentru simțul civic de care au dat dovadă, Instituția Prefectului – județul Bacău, toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, îi felicită, cu atât mai mult cu cât unul din acești tineri împlinea chiar în acea zi 18 ani”.

Astfel, Crețu Petru Ștefănel, Crețu Neculai Mihăiță, Crețu Iulian Claudiu, Mărăndoiu Bogdan Ionuț, Dragoș Adrian Lungu, Vîntu Gheorghe Gabriel, au primit diplomă pentru maturitatea și dăruirea cu care au înțeles să își ajute comunitatea, în momentele de cumpănă din ziua de 1 iulie 2018, precum și pentru exemplul personal care constituie o sursă de inspirație pentru noi, cetățenii județului Bacău, precum și fotografii oferite de doamna prefect, pentru a-și aminti, peste ani, momentul în care au acționat împreună pentru protejarea cetățenilor de intemperiile naturii. De asemenea, tinerii au primit însemne specifice de la conducătorii structurilor teritoriale ale ministerului.

Prefectul județului Bacău, doamna Maricica-Luminița Coșa și conducătorii structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au evidențiat importanța gestului acestor tineri, mai ales că forțele ministerului, au întâmpinat dificultăți chiar din partea unor cetățeni în îndeplinirea misiunii lor.