Mesajul ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

În cei 168 de ani de tradiţie instituţională, Jandarmeria s-a adaptat cu inteligenţă şi tact cerinţelor şi nevoilor comunităţilor pe care le slujeşte. În ciuda provocărilor istorice trecute sau mai recente, Jandarmeria rămâne o componentă importantă a Ministerului Afacerilor Interne, o structură pe care ne putem baza de fiecare dată.

Misiunile jandarmilor acoperă un spectru larg de la gestionarea evenimentelor în planul ordinii publice, până la cazurile în care vin în sprijinul oamenilor aflaţi în situaţii critice. Jandarmii merită întregul nostru respect şi trebuie apreciaţi pentru fiecare acţiune în slujba cetăţenilor. Importanţa misiunilor lor este evidenţiată de numărul celor salvaţi din calea intemperiilor, al celor recuperaţi cu mari eforturi din zone muntoase sau al celor care, uneori fără să realizeze, au fost feriţi de incidente neplăcute prin simpla prezenţă în stradă a jandarmilor.

Ca militari în slujba apărării democraţiei şi a statului de drept v-aţi făcut întotdeauna datoria fie că a fost vorba de misiuni în străinătate sau în ţară. Aştept de la Jandarmeria Română să rămână acelaşi reper de curaj şi profesionalism!

Forţa dumneavoastră constă în capacitatea de adaptare la situaţii diverse şi de răspuns inteligent la orice gen de provocări. Fiţi fermi şi impuneţi legalitatea ca unic criteriu al relaţiei cu cetăţenii!

Îmi reafirm şi cu acest prilej convingerea că veţi continua să contribuiţi la atingerea obiectivelor de siguranţă ale Ministerului Afacerilor Interne şi vă asigur de întregul meu sprijin pentru îmbunătăţirea cadrului instituţional în care vă desfăşuraţi activitatea.

Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi pentru români şi România, vă felicit şi vă urez succes în misiunile viitoare!

La multi ani!