Măsuri și acțiuni pentru asigurarea și menținerea ordinii publice de 01 Mai

În perioada 29.04-02.05, la nivel local, sub coordonarea Instituției Prefectului județului Bacău au fost dispuse o serie de măsuri pentru ca cetățenii să se bucure în siguranță de manifestările prilejuite de Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii și sărbătorirea Zilei Internaționale a Muncii.

Astfel, la Instituția Prefectului județului Bacău va fi asigurat serviciul de permanență, atât de conducerea instituției prefectului, cât și de personalul care asigură permanența la sediu.

În perioada 29.04-02.05.2022, polițiștii și jandarmii vor acționa, în sistem integrat, împreună cu reprezentanții celorlalte instituții ale statului cu atribuții specifice, pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, acordându -se o atenție deosebită, locurilor unde se concentrează un număr mare de persoane, în care urmează să se desfășoare slujbe religioase, activități culturale și sportive.

Cu toții vor asigura o reacție rapidă în cazul semnalării unei situații de urgență, conform competenței.

Pe linie rutieră, polițiștii băcăuani vor acționa cu precădere în zonele și pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult sau punctele turistice și de agrement, pe drumurile naționale și județene, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulației rutiere şi pietonale.

Pe linia transportului feroviar, polițiștii vor intensifica activitățile de verificare în stațiile CF și în trenurile pe care se înregistrează un număr mare de călători, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranță publică, prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare, de/din bagaje, a tâlhăriilor şi descurajarea comiterii de fapte anti-sociale pe căile ferate și în zonele adiacente.
Jandarmeria Bacău a dispus suplimentarea forțelor de ordine în zonele unde vor avea loc slujbe religioase și în stațiuni.

Pentru a oferi siguranță cetățenilor eforturile vor fi concentrate în comun cu jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

Jandarmii montani se vor afla în stațiunile turistice și pe traseele montane pentru a interveni în ajutorul persoanelor aflate în dificultate.

Alături de aceste forțe de ordine publică vor acționa zilnic și pompierii militari, care vor asigura măsurile de protecție respectiv intervenția promptă în cazul producerii unor situații de urgență.
Vă recomandăm să fiți responsabili și să respectați indicațiile forțelor de ordine.