La nivelul Institutiei Prefectului – judetul Bacau au inceput activitatile de organizare pentru desfasurarea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020

Pentru buna desfasurare a scrutinului electoral pentru alegerea autoritatilor publice locale (consilieri locali si judeteni, viceprimari, primari, vicepresedinti si presedinte pentru consiliul judetean), prin ordin al prefectului, au fost stabilite circumscriptiile electorale municipale, orasenesti si comunale, sediile birourilor electorale de circumscriptie municipale, orasenesti, comunale si al Biroului electoral de circumscriptie judeteana nr. 4 Bacau. De asemenea, au fost stabilite dimensiunile pentru confectionarea stampilelor.
Institutia Prefectului din Bacau a solicitat Serviciului de Telecomunicatii Speciale asigurarea serviciului de comunicare date si voce si accesul la serviciul de audio-videoconferinta la nivelul Biroului electoral judetean nr. 4 Bacau, instruirile urmand a se organiza in sistem audio/videoconferinta. Totodata, a solicitat Consiliului Judetean Bacau si unitatilor administrativ teritoriale amenajarea si dotarea tehnico-materiala a birourilor electorale de circumscriptie.
Au fost demarate si finalizate procedurile de achizitie a stampilelor de control ale birourilor electorale de circumscriptie.
In cursul zilei de ieri, 08.08.2020, prin personalul auxiliar al Biroului electoral judetean nr. 4 Bacau, au fost distribuite stampilele de control catre birourile electorale de circumscriptie.
In cursul saptamanii urmatoare, va fi intocmit si pus la dispozitia publicului programul de activitate al birourilor electorale de circumscriptie. De asemenea, se va pune la dispozitia partidelor si aliantelor politice, aliantelor electorale, organizatiilor si cetatenilor, datele de contact ale presedintilor, loctiitorilor birourilor electorale de circumscriptie, pentru a putea fi contactati.
Se vor organiza si desfasura sedintele de instruire a primarilor si secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Bacau cu privire la atributiile ce le revin pentru buna desfasurare a scrutinului electoral din 27 septembrie 2020.
Pe site-ul Institutiei Prefectului – judetul Bacau se vor posta toate informatiile de interes pentru cetateni privind organizarea si desfasurarea alegerilor.
Intreaga activitate de organizare pentru desfasurarea in cele mai bune conditii si de maxima siguranta a scrutinului electoral este condusa de prefectul judetului Bacau, Sorin Ailenei.