Joi, 28 ianuarie 2020, subprefectul Narcis Jitaru a sustinut prima sedinta din acest an  a Comisiei Judetene pentru Dialog Social, organizata pe platforma Zoom.

Tema sedintei a fost  de informare cu privire la aplicarea masurilor de prevenire a efectelor pandemiei în anul 2020 – adaptarea legislației la provocarea SARS-COV-2 la nivelul Inspectoratului Teritorial de Munca,  fiind prezentata de directorul Dan Petrea.
In cadrul sedintei, a fost prezentata,  de catre dl Fănică Brăescu – vicepreședinte al SLI și al Cartel Alfa Bacău, situatia salariatilor de la CRAB Bacau care solicită de mai multă vreme acționarilor societății încheierea Contractului Colectiv de Muncă (CCM) pe anul în curs, în care să fie prevăzute niveluri salariale mai mari.
In contextul actual, creat de pandemia de Covid 19, cand toate eforturile sunt pentru a preveni raspandirea virusului SARS-CoV2 si combaterea bolii Covid 19, legislatia nu permite reinnoirea acestor contracte.
Directorul Inspectoratului Teritorial de Munca Bacau a precizat  ca sustine demersurile sindicatului si, in vederea solutionarii acestei probleme, se va depune un memoriu la Institutia Prefectului Judetul Bacau cu propunere de modificare legislativa, ce va fi inaintata forurilor superioare de decizie.