Începând de miercuri, 5 mai 2021, în judeţul Bacău, elevii vor învăţa potrivit scenariilor aprobate prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău nr. 62 de astăzi, 4 mai

 

În conformitate cu Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii nr. 3755/560/2021, miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică toţi copiii din grădiniţe, toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare. Elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a şi a XI-a din localităţile în care rata de infectare este sub 1 la mia de locuitori, vor merge, de asemenea, la şcoală de miercuri, 5 mai, cu prezenţă fizică. Ceilalţi elevi de clasele V, VI, VII, IX, X, XI din localităţile în care rata de infectare, este încă peste 1 la mia de locuitori, vor începe şcoala miercuri, 5 mai, în sistem online.

Așadar, începând de miercuri, 5 mai 2021, în judeţul Bacău, elevii vor învăţa potrivit scenariilor aprobate prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău nr. 62 din 4 mai. Astfel, în unitățile administrativ- teritoriale: Berești-Bistrița, Buciumi, Cașin, Dămienești, Gârleni, Hemeiuș, Huruiești, Letea Veche, Măgura, municipiul Bacău, Onceşti, orașul Buhuși, Parincea, Pârjol, Podu Turcului, Racova, Sascut, Sărata, Scorțeni, Secuieni, Tătărăşti, Urechești, elevii vor învăța după scenariul galben, respectiv prin participare zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII a și a XII a, a XIII a și a elevilor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, în timp ce elevii din celelalte clase/ani de studiu vor participa la ore zilnic, în sistem on-line.  Elevii din Școala Gimnazială Specială „Maria Montessori”, Școala Gimnazială nr. 22 și Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Bacău vor învăța după scenariul 1, la fel ca și elevii din celelalte unități administrativ-teritoriale care nu au fost amintite mai sus, respectiv  prin participare zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Elevii din anii terminali sunt în vacanță până pe 9 mai. Ei vor reveni la școală, cu prezență fizică, pe 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău nr. 62 cu anexa cuprinzând scenariile de învățământ pot fi vizualizate în întregime accesând link-ul: https://bc.prefectura.mai.gov.ro/informare-publica-covid-19/