În ședința lunară a Comisiei de Dialog Social de astăzi, 22 ianuarie 2020, condusă de prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu, au fost discutate aspecte privind calitatea aerului pe raza Municipiului Bacău și organizarea „Caravanei meseriilor” pentru promovarea învățământului profesional și tehnic

Astăzi, 22 ianuarie 2020, de la ora 11.00, la sala mica a Palatului administrativ, prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a condus ședința Comisiei județene pentru Dialog Social, alături de subprefectul Maricica Luminița Coșa.

Pe ordinea de zi a fost, în deschiderea ședinței, o informare privind calitatea aerului pe raza Municipiului Bacău și a județului Bacău în anul 2019, realizată de directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului, Petrică Ilieș.

În cadrul discuțiilor purtate, prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a solicitat acordarea atenției sporite în procesul de monitorizare a calității aerului și o prezentare a unor indicatori comparativi. De asemenea, discutându-se și despre colectarea selectivă a deșeurilor, prefectul a subliniat că un rol important în realizarea corespunzătoare a acestui proces îl au și unitățile administrativ-teritoriale, fiind necesară o mai mare implicare a administrației locale.

Al doilea punct pe ordinea de zi a cuprins o informare privind organizarea „Caravanei meseriilor” pentru promovarea învățământului professional și ethnic în rândul elevilor din clasele a VII –a și, mai ales, a VIII-a, precum și pentru informarea părinților acestora cu privire la oportunitatea alegerii acestor forme de învățământ. Datele au fost prezentate de inspector școlar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Ciuchi și președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (C.N.I.P.M.M.R.), Popa Dan Paul Mălin.

Prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a adus în discuție, pentru organizarea „Caravanei meseriilor”,  oportunitatea realizării de întâlniri cu mediul de afaceri cu privire la posibilele variante de angajare oferite tinerilor prin această inițiativă și avantajele sistemului de învățământ profesional și tehnic.

Materialele prezentate în ședință pot fi studiate accesând link-ul: https://bc.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/alte-activitati/comisia-de-dialog-social/