În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de astăzi, 6 februarie, s-au aprobat scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău începând din 8 februarie 2021

Sâmbătă, 6 februarie 2021, s-a desfășurat ședința extraordinară a C.J.S.U. Bacău, în sistem audio-conferință, în care au fost aprobate Scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău, propuse de consiliile de administrație ale acestora, avizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Direcția de Sănătate Publică Bacău.

Astfel, luni 8 februarie 2021, toate cele 496 de unități de învățământ preuniversitar din județ se vor deschide, 315 dintre acestea urmând să funcționeze după scenariul 1 – verde și 181, după scenariul 2 – galben, potrivit art. 1 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 5 din 3 februarie 2021, aprobată prin hotărâre de guvern.

Scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău, anexă la Hotărârea nr. 12 a CJSU Bacău, pot fi vizualizate accesând link-ul: https://bc.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/19/2021/02/Anexa_HCJSU12.pdf.

Acestea se vor actualiza săptămânal, în fiecare zi de joi sau ori de câte ori este nevoie, în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități.

Activitatea didactică în unitățile de învățământ se va desfășura cu respectarea prevederilor Ordinului Comun ME/MS nr. 3235/93/2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

OBSERVAȚIE:

 

Scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar sunt:

 

Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;

Scenariul galben – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

Scenariul roșu – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.