În județul Bacău, se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale și județene și se acționează pentru asigurarea condițiilor bune de trafic și protecţia cetăţenilor, sub coordonarea prefectului Liviu Alexandru Miroşeanu

Urmare a ninsorilor mai însemnate cantitativ înregistrate în ultimele ore, în intervalul 28 – 29 decembrie 2019, se acționează cu utilaje pe toate sectoarele de drum, pentru degajarea zăpezii de pe carosabil.
Situația a fost și este, în continuare, permanent monitorizată de către prefectul județului, cu intervenții specifice ale structurilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență.
Toți factorii responsabili intervin preventiv, cât și pentru diminuarea efectelor negative ale căderilor de zăpadă pentru siguranța traficului rutier și protecția populației.
S-a acţionat în cursul nopții pentru a se asigura circulația în bune condiții pe drumurile publice.
Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale și județene.
Se acordă o atenție sporită unor porțiuni de drum unde se înregistrează viteze mai mari ale vântului și viscol, zăpadă fiind rascolita:
DN 2 km 310 ÷ 318 la Harlesti, DN 11 km 167 ÷ 174 Barzulesti ÷ Magura, DN 2G km 20 ÷22 Stejaru – Grigoreni.
Potrivit informării reprezentantului Administrației Naționale de Meteorologie Bacău, astăzi, până la ora 20:00, în nord și centru va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.
Toți cetățenii participanți la trafic sunt rugați să se adapteze condițiilor meteorologice specifice de iarnă și să echipeze corespunzător vehiculele, precum și să se informeze cu privire la condiția drumurilor de interes, astfel încât să se evite situațiile de urgență și să se asigure buna circulație în trafic.