Dezvoltarea și modernizarea sistemului energetic la nivel național și în județul Bacău

La Centrul de Afaceri  Expozițional din Bacău s-a desfășurat astăzi, 16 decembrie 2021, de la ora 11.00, o amplă întâlnire a autorităților publice locale cu reprezentanții din conducerea principalelor instituții din sectorul energetic, la nivel local și național, organizată de Instituția Prefectului – Județul Bacău și condusă de prefectul Tudorița Lungu.

Evenimentul a facilitat o întâlnire de lucru a primarilor unităților administrative teritoriale din județ cu președintele și vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (A.N.R.E.), Dumitru Chiriță, respectiv Man Mircea, directorul Direcției de Licențe din cadrul A.N.R.E., Viorel Ilie, care a fost și inițiatorul acestei întâlniri la Bacău, directorul general adjunct și directorul de strategii de la DEL GAZ GRID, Petre Stoian, respectiv Pop Tudor, precum și cu reprezentantul TRANSGAZ, inginer șef Neculae Teodorescu, alături de președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea și subprefectul Narcis Jitaru.

Discuțiile purtate au vizat dezvoltarea sistemului național de transport al gazelor naturale și a rețelelor de distribuție ale acestora de pe teritoriul județului Bacău și s-a dovedit a fi un dialog constructiv între principalii actori responsabili de dezvoltarea și modernizarea sistemului energetic, atât pe plan local, cât și național.

„Sunteți unul din cele mai efervescente județe în materie de conexiuni la rețele”, a declarat directorul general adjunct DEL GAZ GRID, Petre Stoian.

„Sistemul de distribuție trebuie să fie realizat în același timp cu sistemul de transport și se impune un organism de coordonare unitară pe întreg județul”, a declarat vicepreședintele A.N.R.E., Man Mircea.

„Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm cu toții, generată   de   situația   epidemiologică   actuală,   cu   implicații   economice profunde și ținând cont de faptul că domeniul infrastructurii din sectorul energetic reprezintă o prioritate  pentru județul  Bacău, am considerat că este oportună purtarea unui dialog constructiv între principalii actori  responsabili de dezvoltarea sistemului energetic, atât pe plan local, cât și național.  Pentru aceasta, mulțumesc invitaților la cel mai înalt nivel în domeniu de la A.N.R.E., TRANSGAZ și DEL GAZ GRID că au răspuns invitației de a se întâlni cu reprezentanții la cel mai înalt nivel ai autorității publice locale, primari, președinte al Consiliului Județean și Instituția Prefectului. Ne dorim un dialog deschis și constructiv, astfel încât să facem pași importanți în realizarea sistemului energetic județean”, a declarat prefectul Tudorița Lungu.