De luni, 3 septembrie 2018, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple s-a revenit la programul de lucru cu publicul în fiecare zi lucrătoare între orele 8.30-16.30, iar în ziua de miercuri de la 08.30 la 18.30.

Având în vedere volumul redus de solicitări înregistrate, prefectul județului, doamna Maricica Luminița Coșa, a dispus revenirea la programul obișnuit de lucru cu publicul.

Reamintim cetăţenilor solicitanti de paşapoarte că si pentru perioada următoare le este oferită  posibilitatea programării atât în mediu on-line prin accesarea programului existent pe site-ul Instituţiei Prefectului – secţiunea Eliberări paşapoarte, cât şi prin obţinerea bonurilor de ordine personalizate şi distribuite zilnic la sediul serviciului de pașapoarte.

Instituția Prefectului județul Bacău prin SPCEEPS a onorat de la începutul anului până la data de 31 august un număr de 31927 solicitări de pașapoarte, cu 4000 de cereri mai mult față de aceeași perioadă a anului anterior.

590 cetăţeni au avut posibilitatea de a se adresa şefului serviciului în fiecare zi pentru cazurile urgente.

Numai în luna august, au fost înregistrate și soluționate 6525 de cereri, din care 5038 pentru pașapoarte simple electronice si 1487 pentru pașapoarte simple temporare.