Comunicat – vizita în Bacău a ministrului economiei, domnul Florin Spătaru

L-am însoțit pe ministrul Economiei, domnul Florin Spătaru, în vizita efectuată astăzi pe platforma industrială a grupului aeronautic Aerostar, unde domnia sa a trecut în revistă capabilitățile de mentenanță & fabricație ale companiei băcăuane, verificând totodată investițiile realizate de Aerostar în Centrul Național de Mentenanță a avioanelor multirol F16.
Aerostar a investit până în prezent 5 milioane de euro în construirea Centrului, iar aici urmează să fie asigurat suportul logistic integrat pentru inspecția & repararea flotei de aeronave F16 care au intrat sau vor urma să intre în dotarea Forțelor Aeriene Române.
Maturizarea programului de mentenanță şi operaționalizarea completă a Centrului vor presupune investiții totale de aprox. 25 – 30 milioane euro, pe termen mediu şi lung, managementul societății fiind încredințat de dl. ministru Spătaru de toată deschiderea şi cooperarea Guvernului pe acest subiect.
Companie emblematică a industriei băcăuane, Aerostar a traversat cu brio apele tulburi ale tranziției româneşti, devenind un reper pentru ramura economică de vârf în care activează, o referință de neocolit pentru industria de apărare autohtonă. Societatea numără astăzi aprox. 1800 de salariați şi un volum total de vânzări de 80 milioane euro, 75% din producție mergând la export.
Alături de parlamentarii social-democrați Ana Cătăuță & Costel Dunava, precum şi de Valentin Ivancea, preşedintele Consiliului Județean Bacău, i-am transmis domnului ministru Florin Spătaru că industria aeronautică băcăuană merită şi trebuie susținută de Ministerul Economiei, îndeosebi în contextul efectelor post-pandemice negative repercutate asupra acestui sector economic fundamental.
În definitiv, de reziliența companiilor care activează în acest domeniu sensibil depinde, ombilical, soarta aviației militare şi comerciale româneşti.” a precizat prefectul județului Bacău, domnul Lucia Bogdănel