Comunicat de presă: Primul drive-through de vaccinare din Bacău, în zilele de 9 și 10 mai 2021

În zilele de 9 și 10 mai 2021, în intervalul orar 10.00-18.00, la Centrul de Afaceri și Expoziții (Calea Doctor Alexandru Șafran 145, Bacău) se va deschide primul centru drive-through de vaccinare din județul Bacău.

Astfel, cei care doresc să fie imunizați anti-Covid, vor putea face acest lucru doar cu buletinul, din mașină. Serul administrat este Pfizer. Intrarea se va face din Calea Dr. Alexandru Șafran. În acest sens, conducătorii auto sunt rugați să urmeze indicațiile agenților de poliție de la IPJ Bacău și de la Poliția Locală Bacău care vor fi prezenți pe durata celor două zile pentru asigurarea unui trafic fluid.

După administrare, potrivit protocolului, pacienții vor rămâne 15 minute în parcare, pentru monitorizare.

La drive-through se vor amenaja două fluxuri de vaccinare, cu trei medici, șase asistenți și voluntari ai Crucii Roșii Bacău. Chestionarul de triaj poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul: https://bc.prefectura.mai.gov.ro/informatii-de-interes-public/formulare-tip/

La evenimentul de deschidere care va avea loc duminică, 9 mai, de la ora 10, vor fi prezenți prefectul Leonard Bulai, subprefecții Tudorița Lungu și Narcis Jitaru, primarul Municipiului Bacău, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, directorul Crucii Roșii Bacău, Dan Marcel Babliuc.

Cvartetul „Fagotissimo” în recital și bilete la spectacole și concerte

În același timp, tot duminică, 9 mai 2021, de la ora 10.00, cvartetul „Fagotissimo”, al Filarmonicii „Mihail Jora” din Bacău, va susține un scurt recital în incinta Centrului de Afaceri, la care vor putea asista cei care se vaccinează. Evenimentul se dorește a fi o invitație pentru băcăuanii iubitori de cultură, care se pot reîntoarce, din această săptămână, în sălile de concerte și de spectacole.

Potrivit ultimelor informații ale Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, vaccinarea fără programare va funcționa în toate centrele din țară, începând din acest weekend, pe tot parcursul programului din centrul de vaccinare.

La Centrul de Afaceri din municipiul Bacău se vor administra doar serurile Moderna și Astra Zeneca, în condițiile menționate, adică doar cu buletinul și în limita capacității și a dozelor disponibile.

Persoanele programate prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării au prioritate la vaccinare.

Din dorința de a încuraja atât vaccinarea, cât și actul cultural, în colaborare cu Filarmonica „Mihail Jora” Bacău și Teatrul Municipal „Bacovia”, cei care se vor vaccina în zilele de duminică și luni, 9 și 10 mai 2021, vor primi bilete la spectacole și concerte (gratuit, câte trei pe oră).

Instituțiile de cultură au fost afectate în acest an pandemic, drept pentru care ne dorim susținerea acestui domeniu și încurajarea revenirii publicului, în siguranță, în sălile de spectacole.