Comunicat

👨🏻‍🚒 Astăzi, 6 martie 2024, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău a fost convocat de către domnul prefect Lucian Bogdănel, pentru a discuta și aproba măsurile în urma incendiului petrecut duminică, 3 martie, în localitatea Buhuși, care a afectat un imobil de aproximativ 300 mp, unde locuiau 37 de persoane, dintre care 19 copii.

🤝🏻 A fost aprobat un plan de măsuri care permite autorităților locale să acționeze rapid și eficient în sprijinul acestor persoane. Astfel, primăria Buhuși, prin intermediul domnului primar Vasile Zaharia, va asigura spațiile necesare cazării persoanelor afectate, în regim de urgență, din fondurile de rezervă existente la nivelul autorităților administrației publice locale.

⛑ Totodată, prin grija Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se vor emite adrese către Departmentul pentru Situații de Urgență din cadrul M.A.I. și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în vederea disponibilizării în raport cu solicitarea UAT Buhuși de containere, bunuri de cazarmament și alimente neperisabile.

🗣 “Am stat în permanentă legătură cu primarul Vasile Zaharia şi colegii din cadrul ISUJ Bacău – Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău şi – în şedința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – am aprobat planul de măsuri care permite autorităților locale să vină, rapid, în sprijinul acestor oameni năpăstuiți.

În funcție de natura solicitărilor ulterioare formulate de Primăria Buhuşi, vom cere sprijin inclusiv din partea Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, Romania şi a Administrației Naționale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Buhuşenii afectați de incendiul din 3 martie trebuie să ştie că nu sunt lăsați să se descurce de unii singuri, iar CJSU & autoritățile locale acționează cu responsabilitate pentru depăşirea acestei situații de urgență şi revenirea la o viață normală.” – a declarat prefectul județului Bacău, domnul Lucian Bogdănel