Comunicat

🚩 Prefectul județului Bacău, domnul Lucian – Gabriel Bogdănel, a coordonat astăzi, 16 octombrie, şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Instituţiei Prefectului judeţul Bacău, în care s-au aprobat trei planuri de măsuri pentru gestionarea și remedierea urmărilor negative cauzate de alunecări de teren (com. Podu Turcului – DN 11A; com. Orbeni – străzile Şipote & Răzeşilor), respectiv de inundații (com. Răcăciuni – podeț DN2/E85, zona Fermei & Silişte – intersecție DN2 cu DJ 206B), precum și a situațiilor de urgență generate de inundațiile din comuna Răcăciuni – DN2 (E85).

🚧 Planurile de măsuri vor cuprinde, printre altele: lucrări agrotehnice, lucrări silvice de împădurire și de amenajări antierozionale; lucrări de combatere a eroziunii solului; întocmirea unor studii pedologice și agrochimice; executarea unor expertize tehnice; decolmatarea periodică a podețului de pe DN2; reparații la cele 2 baraje pe torentul Teiuș; executarea expertizelor, decolmatărilor și amenajării albiei pârâului din zona podețului CFR etc.

🗣 “Planurile au fost elaborate de specialiştii Grupurilor de suport tehnic aferente riscurilor menționate (alunecări de teren, inundații), propunerile de intervenții şi acțiuni rezultând în urma unei analize amănunțite raportat la situația concretă identificată pe teren.” – a declarat prefectul județului Bacău, domnul Lucian Bogdănel