Comitetul județean pentru situații de urgență (CJSU) Bacău a fost convocat astăzi în ședință, în regim de urgență, ca urmare a desfășurării, la nivel național, a exercițiului intitulat „Seism 2018”

Astăzi, 13 octombrie 2018, de la ora 13.40, s-a desfășurat ședința Comitetului județean pentru situații de urgență (CJSU) Bacău, la sala mică a Palatului administrativ, convocată, în regim de urgență, ca urmare a desfășurării, la nivel național, a exercițiului intitulat „Seism 2018”.

Deși este un exercitiu  care nu prevede a fi afectat direct județul Bacău, întrucât, potrivit scenariului, există direcția de manifestare a cutremurului Vrancea – Iași – Chișinău, a fost necesar a se întruni CJSU Bacău, cu scopul de informare și operaționalizare, la nevoie. Exercițiul este în dinamică și, oricând, pot apărea situații de intervenție și la nivelul județului Bacău.

In acest sens, structurile județene, în special ale Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Drumuri județene din subordinea Consiliului Județean Bacău, Secției Drumuri naționale Bacău, Direcției de Sănătate Publică și ale Serviciului de Gospodărire a Apelor, sunt activate.

De asemenea, s-a activat Centrul județean de coordonare și conducere Bacău, la sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene”, și se asigură permanență în următoarele ore.