C O M U N I C A T

Serviciile de eliberare a paşapoartelor şi a permiselor de conducere vor avea program normal de lucru în zilele de 16 şi 17 august a.c.

Decizia de a păstra programul normal de lucru în zilele de 16 şi 17 august a.c. pentru serviciile publice comunitare de eliberare a paşapoartelor şi a permiselor în perioada menţionată, a fost luată din dispoziţia conducerii Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere că luna august reprezintă o perioadă de vârf din punct de vedere al cererilor de eliberare a documentelor de călătorie şi a permiselor de conducere.

Precizăm că în data de 15 august a.c., serviciile de eliberare a paşapoartelor şi a permiselor de conducere nu vor avea program cu publicul.

Persoanele care doresc să depună cererile de eliberare a documentelor în zilele de 16 şi 17 august a.c. trebuie să aibă în vedere că unităţile de trezorerie nu au program de lucru în zilele respective.

Astfel, taxele trebuie achitate la unităţile de trezorerie înainte de 15 august sau prin celelalte metode admise prin lege: on-line sau la unităţile CEC Bank.

Reamintim faptul că pentru serviciile publice comunitare de eliberare a paşapoartelor din 30 de judeţe a fost prelungit programul de lucru, activitatea cu publicul desfăşurându-se între orele 08.30-18.30.

De asemenea, pentru serviciile care deservesc cetăţenii din Bucureşti şi Ilfov programul de lucru este în zilele de luni, marţi şi miercuri între 08.30 şi 18.30, iar în zilele de joi şi vineri de la ora 08.30 până la ora 16.30.

Pentru preluarea într-un timp cât mai scurt a tuturor solicitărilor de eliberare a documentelor au fost deschise încă 12 noi ghişee de lucru cu publicul la serviciile de eliberare a paşapoartelor din judeţele Alba, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, laşi, Maramureş, Prahova, Sibiu şi Vaslui.

Totodată, programul de lucru cu publicul al serviciilor de eliberare a permiselor de conducere a fost prelungit cu două ore, între 08.30-18.30, în judeţele Ilfov, Prahova, Argeş, Dolj, Dâmboviţa, Constanţa, Braşov, Mureş, Cluj, Timiş, Suceava, laşi, Galaţi şi Municipiul Bucureşti.

Recomandăm cetăţenilor să consulte paginile de internet ale instituţiilor prefectului pentru a se informa cu exactitate asupra programului de lucru şi asupra actelor necesare pentru eliberarea documentelor solicitate.