Astăzi, 3 ianuarie 2020, prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a condus ședința Unității locale de decizie din cadrul Centrului local de combatere a bolilor (CLCB) Bacău, ca urmare a confirmării unui nou focar de pestă porcină în comuna Sascut

Astăzi, 3 ianuarie 2020, de la ora 10.00, prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a condus ședința Unității locale de decizie din cadrul Centrului local de combatere a bolilor (CLCB) Bacău, ca urmare a confirmării unui nou focar de pestă porcină în comuna Sascut.
În cadrul ședinței a fost analizat și aprobat Planul de măsuri impus în zonele de restricție ale focarului și au fost stabilite toate măsurile de supraveghere și monitorizare specifice.
Prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu solicită implicarea tuturor conducătorilor instituțiilor responsabile membre ale CLCB și autorităților locale pentru implementarea imediata a măsurilor specifice în vederea stingerii focarului de pestă porcină și pentru a împiedica răspândirea bolii.
În cadrul ședinței, subprefectul județului, Luminița Maricica Coșa, a insistat să fie respectate toate măsurile stabilite pentru stingerea focarelor de pestă porcină africană.
Cetățenii sunt rugați să respecte cu strictețe instrucțiunile primite și să se adreseze medicului veterinar la primele semne care trezesc suspiciunea prezenței pestei porcine africane și la alți porci.