A fost efectuată o nouă analiză a stadiului implementării Programului pentru școli pe tema asigurării alimentelor în unitățile de învățământ

În Comisia județeană care monitorizează implementarea Programului pentru școli pe tema asigurării alimentelor în unitățile de învățământ, au fost prezentate acțiunile desfășurate în vederea  aplicării prevederilor H.G. nr. 460/2017 pentru aprobarea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023 și pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul școlar 2017-2018, de către instituțiile cu atribuții în acest domeniu de activitate, respectiv Consiliul Județean Bacău, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bacău, Direcția pentru Agricultură Județeană Bacău, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău, Direcția de Sănătate Publică Bacău, Oficiul Fitosanitar Bacău, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.

Astfel, Oficiul Fitosanitar Bacău a desfășurat un control la capacitățile de depozitare a fructelor (mere) la agentul economic SC Asociația Pomicolă Itești SRL, distribuitor în cadrul Programului fructe în școli, constatându-se faptul că cele aproximativ 100 de tone depozitate (din cele 3 soiuri Golden Jonathan și Starkrimson), sunt păstrate în condiții corespunzătoare standardului, fără neconformități.

Consiliul Județean Bacău a emis Hotărârea nr. 43/16.02.2018 privind stabilirea măsurii educative prevăzută la art.4, alin.1, lit. b din HG 460/2017, care să însoțească atât distribuția de fructe și legume, cât și distribuția de lapte și produse lactate, implementată pe perioada cursurilor anului școlar 2017-2018.