În Comisia județeană care monitorizează implementarea Programului pentru școli pe tema asigurării alimentelor în unitățile de învățământ, au fost prezentate acțiunile desfășurate în luna aprilie în vederea aplicării prevederilor H.G. nr. 460/2017 pentru aprobarea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023 și pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul școlar 2017-2018, de către instituțiile cu atribuții în acest domeniu de activitate, respectiv Consiliul Județean Bacău, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bacău, Direcția pentru Agricultură Județeană Bacău, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bacău, Direcția de Sănătate Publică Bacău, Oficiul Fitosanitar Bacău, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău.
Astfel, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Bacău au solicitat directorilor unităților de învățământ preuniversitar organizarea de activități extracurriculare și extrașcolare, având ca tematică beneficiile consumului de fructe și legume proaspete și de lapte și produse lactate. Ca urmare a acestui demers, la Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, s-a desfășurat activitatea concurs ”Încurajăm consumul de fructe și legume”; la Școala Gimnazială ,,Miron Costin”, a fost susținută activitatea concurs ,,Beneficiul consumului de legume și fructe” ; a fost realizată o expoziție – ,,Sănătatea cel mai prețios aliat”, precum și un workshop ,, Legume+Fructe=Sănătate”.
Direcția de Sănătate Publică a județului Bacău a realizat activități distincte de promovare a alimentației sănătoase în școli și grădinițe, încheind în acest sens 3 parteneriate. Astfel, în 24.04.2018, s-a desfășurat acţiunea interactivă pe tema alimentației sănătoase și a mişcării la copiii de la Şcoala Gimnazială Pîrjol, cuprinzând activități de informare, prelegere, dezbatere, sesiune de întrebări şi răspunsuri, distribuire de materiale informative. În data de 26.04.2018 s-a desfășurat acţiunea interactivă pe tema alimentației sănătoase și a mişcării la copiii de la Centrul de Zi „Sf. Ioan Botezătorul” de la Fundaţia „Ep. Melchisedec” Bacău, cuprinzând activități de informare, prelegere, dezbatere, sesiune de întrebări şi răspunsuri, distribuire de materiale informative.