O ECHIPĂ, MULTĂ IMPLICARE, DETERMINARE ȘI COMUNICARE ÎNTR-UN SCOP COMUN – SPUNE NU DROGURILOR !

Ziua Internațională Antidrog a fost sărbătorită pe 26 iunie 2024 de jandarmii, polițiștii, specialiștii antidrog, dar și de alți parteneri alături de turiștii, copiii și tinerii aflați în Mina Salina din stațiunea Târgu-Ocna.

Am marcat Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri prin diverse activități și ateliere de prezentare.

Întrebările tinerilor nu au fost puține, iar noi am încercat să le oferim cât mai multe informații referitoare la măsurile preventive pe care trebuie să le urmeze.

Activitățile s-au desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate informaţii cu privire la riscurile asociate consumului de substanţe psihoactive, despre consecinţele care decurg în urma consumului, respectiv alterarea relaţiilor cu familia, cu prietenii, ori despre efectele dăunătoare asupra sănătăţii, dar şi despre prevenirea adoptării unor comportamente distructive, precum și a altor probleme cu care se confruntă tinerii.

Campania” Spune NU!” este inițiată de Instituția Prefectului județul Bacău în parteneriat cu Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacău, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Inspectoratul de Jandarmi Județean ” Ștefan cel Mare” Bacău și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău.

Împreună ne-am propus realizarea mai multor activități axate pe mediul familial, pe comunitate și pe mediul școlar, pentru a atinge obiectivul primordial de a preveni și reduce consumul și traficul de droguri, în special în rândul tinerilor.

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Bacău