ȘEDINȚA LUNARĂ A COLEGIULUI PREFECTURAL DIN INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚULUI BACĂU

Joi, 27 iunie 2024, prefectul județului Bacău, domnul Claudiu – Augustin Ilișanu, a coordonat ședința lunară a Colegiului Prefectural din Instituția Prefectului județului Bacău.

Evenimentul a avut loc în Sala Mică de ședințe a Palatului Administrativ.

În cadrul primului punct pe ordinea de zi, reprezentantul Casei de Asigurări de Sănătate a județului Bacău a prezentat un raport detaliat privind serviciile medicale efectuate în județul Bacău pe parcursul anului 2023. Acest raport a oferit o imagine clară a stării sistemului de sănătate din județ, evidențiind realizările și provocările întâmpinate.

Al doilea punct pe ordinea de zi a fost dedicat prezentării și aprobării planului de măsuri pentru asigurarea siguranței publice pe timpul sezonului estival, prezentare realizată de domnul comisar șef Dragoș – Gelu Ojog de la Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, domnul inspector șef Eusebiu Bârnat de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău „Stefan cel Mare”, domnul inspector șef Ovidiu Vasile Cărășel de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. Constantin Ene” al Județului Bacău și domnul comandant Sandu Ion de la Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău.

Planul de măsuri, elaborat în sistem integrat, vizează participarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) din județul Bacău la activitățile de menținere și asigurare a climatului de siguranță publică în perioada 15 iunie – 15 septembrie 2024. Acest plan a fost aprobat și în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău și este esențial pentru asigurarea unui mediu sigur pentru toți cetățenii și turiștii care vor vizita județul Bacău pe durata sezonului estival.

Prefectul Claudiu – Augustin Ilișanu a subliniat importanța cooperării eficiente între toate structurile implicate și a mulțumit tuturor participanților pentru dedicarea și profesionalismul de care dau dovadă în asigurarea siguranței publice.

 

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Bacău