Prefectul Claudiu-Augustin Ilișanu a condus ședința lunară a Colegiului Prefectural din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Bacău. S-au aprobat măsuri specifice pentru siguranța cetățenilor și asigurarea ordinii publice în perioada sărbătorilor pascale.

 

Prefectul județului Bacău, Claudiu – Augustin Ilișanu, a coordonat astăzi, 24 aprilie 2024, şedinţa lunară a Colegiului Prefectural din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Bacău, desfășurată în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ.

La primul punct al ordinii de zi, directorul Directiei Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bacău, doamna Ionescu Luminița – Mihaela, a prezentat Planul Comun de acțiuni de supraveghere și control a modului de producere, depozitare, transport si comercializare a produselor specifice sărbătorilor pascale.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, prin domnul inspector șef Ciobotici Silviu, a prezentat, la al doilea punct pe ordinea de zi, Planul de acțiuni și măsuri cu participarea, în sistem integrat, a structurilor din cadrul M.A.I. din județul Bacău pentru asigurarea ordinii publice și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului în perioada premergătoare și în timpul sărbătorilor pascale.

La al treilea punct pe ordinea de zi, conducerea Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, reprezentată prin domnul locotenent Ionuț – Ovidiu Ghinea, a prezentat modul de implementare în conceptul integrat al măsurilor de ordine publică la pelerinajul organizat cu ocazia Rusaliilor Catolice din perioada 17 – 19.05.2024, în localitatea Ghimeș din județul Bacău.

Colegiul Prefectural a adoptat hotărâri prin care s-au aprobat măsurile specifice pentru siguranța cetățenilor și asigurarea ordinii publice în perioada sărbătorilor pascale.