Comunicat – Ziua Armatei Române

🎖 Prefectul județului Bacău, domnul Lucian – Gabriel Bogdănel a fost prezent astăzi, 25 octombrie 2023, la ceremonialul militar – religios desfășurat la Cimitirul Central cu ocazia sărbătorii dedicate Armatei Române.

🚩 Instituția Prefectului județul Bacău a depus coroană de flori și jerbe în semn de recunoștintă pentru eroii neamului și în memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă de-a lungul timpului.

‼În cadrul ceremoniei domnul Lucian Bogdănel a transmis un mesaj plin de recunoștință și apreciere pentru militarii români, evidențiind importanța lor în contextul actualelor amenințări la adresa ordinii mondiale bazate pe reguli și legi.

🗣 “Reprezint în teritoriu un Guvern care a refuzat ca militarii să fie buzunăriți sub pretextul că PNRR-ul – negociat de unii în deplină netransparență – impune eliminarea pensiilor speciale. Militarii nu pot fi privați de munca lor de o viață în serviciul Patriei; Armata nu poate fi destabilizată mai ales acum când, privind peste graniță, înțelegem mai bine importanța capitală a instituției pe care o cinstim azi.

25 octombrie 1944 înseamnă pentru noi toți o dată glorioasă din al Doilea Război Mondial, eliberarea oraşului Carei şi a teritoriului național. Dar semnificația acestei zile e poate mai bine conturată dacă ținem seama de faptul că în județul Bacău îşi dorm somnul de veci peste 80.000 de soldați români, căzuți la datorie în luptele din Primul Război Mondial – fără această imensă jertfă de sânge a Armatei Române, existența statală a României ar fi fost cu siguranţă periclitată. Nu este localitate în judeţul Bacău care să nu aibă proprii morţi în Primul Război Mondial, sacrificiul militarilor români consolidând, pentru eternitate, renumele județului Bacău de leagăn al eroilor.

La mulți ani, dragi militari băcăuani!