Astăzi, 18.01.2018 018, de la ora 10.30, prefectul judeţului Bacău, doamna Maricica-Luminiţa Coşa, a susţinut o nouă şedinţă a Comitetului Judetean pentru Situaţii de Urgenţă, în care a fost analizată situaţia şi modul de intervenţie în zonele afectate

Ulterior videoconferinţei desfăşurate astăzi, 18.01.2018, de la ora 09.30, prefectul judeţului Bacău, doamna Maricica-Luminiţa Coşa, a susţinut o nouă şedinţă a Comitetului Judetean pentru Situaţii de Urgenţă, în care a fost analizată situaţia şi modul de intervenţie.

                Datorită căderilor masive de zăpadă şi a viscolului din cursul nopţii trecute, au fost afectate, parţial, 8 linii electrice şi 1 linie electrică a fost afectată total. Din cauza nealimentării cu curent electric  au fost afectate 28 de localităţi cu 10000 consumatori. Au fost închise 5 unităţi şcolare (2 din cauza nealimentarii cu energie electrică şi 3, din cauza afectării căilor de acces) în Dofteana, Parava, Asau, Gioseni. Se intervine operativ pentru remedierea defecţiunilor în cel mai scurt timp.

                Nu sunt localităţi izolate şi nu sunt înregistrate fenomene deosebite, însă au fost înregistrate porţiuni de drumuri judeţene (DJ 117, DJ 252 F, DJ 252 C) şi naţionale (DN 2, pe tronsonul Bogdan Vodă – Hârleşti), pe care circulaţia este, în continuare, îngreunată datorită căderilor de zăpadă, precum şi viscolului. Se acţionează permanent pentru degajarea carosabilului. De asemenea, pe DN 11, în cursul nopţii, prefectul a dispus restricţionarea temporară, pentru câteva ore, a circulaţiei pentru vehiculele cu tonaj de peste 3,5 t (în zona Măgura), pentru îndepărtarea zăpezii şi deblocarea carosabilului pe care circulau tiruri.

                Tot în cursul nopţii, prefectul judeţului Bacău, doamna Maricica-Luminiţa Coşa, a efectuat controale inopinate  la unităţile administrativ teritoriale din judeţ, precum şi pe drumurile naţionale şi judeţene şi a solicitat maximă implicare din partea structurilor responsabile cu sincronizarea acţiunilor pentru eficienţa intervenţiilor.

                Totodată, a dispus continuarea serviciului de permanenţă până la ridicarea Codului portocaliu de ninsoare şi viscol, situaţia fiind, în continuare, gestionata sub coordonarea directă a prefectului judeţului Bacău, doamna Maricica Luminiţa Coşa , cu intervenţia operativă a tuturor structurilor de specialitate.

                Comandamentul operativ de intervenţie este activ.