Comunicat de presă

Prefectul Leonard Bulai și subprefectul Narcis Jitaru s-au întâlnit astăzi, la sediul APIA Bacău, cu primarii și reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județ. Ședința de lucru, la care au mai participat președintele CJ Bacău, directorii ADIS Bacău, APM Bacău și Garda de Mediu Bacău a vizat gestionarea eficientă a deșeurilor pe raza județului. Întâlnirea a venit după o primă întrevedere care a avut loc recent cu operatorii de colectare și transport din județul Bacău.
„Am dorit prin această ședință cu primarii să aflu problemele reale cu privire la colectarea și transportul deșeurilor, dar mai ales să spun din nou, clar și răspicat, că depozitarea ilegală este o practică intolerabilă. Așa cum am subliniat, județul nu trebuie să devină o groapă de gunoi. De aceea, unitățile administrativ-teritoriale vor avea posibilitatea de a amenaja spații în care să se facă o depozitare controlată a materialelor rezultate din demolări și construcții (vorbim de persoane fizice, nu operatori economici). În același timp, pentru aceste resturi de construcții, mai există varianta rambleierii, dar înseamnă că primăria va gestiona întreg procesul. Toate soluțiile au menirea de a ne asigura că nu apar gropi de gunoi aleatoriu, mai ales pe albiile râurilor”, a declarat prefectul Leonard Bulai.
La acest moment, legislația impune ca gradul de reciclare să ajungă la 60 la sută. Din acest motiv, și populația trebuie să conștientizeze că doar prin efortul de a colecta selectiv avem șansa de a reduce costurile depozitării deșeurilor produse.