2 aprilie – Ziua Instituţiei Prefectului

Pentru prima dată, în acest an, pe 2 aprilie, va fi sărbătorită Ziua Instituţiei Prefectului, zi instituită prin Legea nr. 348/2018.

Potrivit legiuitorului, acesta constituie un prilej important de „recunoaștere a rolului și meritelor pe care Instituția Prefectului le-a avut de-a lungul timpului la dezvoltarea țării din punct de vedere economic, cultural și social”.

Astfel, ziua de 2 aprilie va fi marcată în Bacău cu o serie de evenimente organizate de Instituția Prefectului, sub coordonarea prefectului județului, doamna Maricica-Luminița Coșa.

Începând cu ora 12.00, la sala mare a Palatului Administrativ, se va desfășura o ceremonie oficială la care au fost invitați să participe toți prefecții județului Bacău, din anul 1990 până în prezent, alături de toți colaboratorii instituției.

Evenimentul va include alocuțiuni și înmânarea unor plachete aniversare, dezvelirea unui panou foto „Prefecții județului Bacău”, prezentarea unei scurte istorii a  Instituției Prefectului Județului Bacău și un moment artistic realizat de Colegiul de Artă „George Apostu”.