Ziua Poliției Române – 25 martie

„Suntem într-o zi însemnată pentru creștini – Buna Vestire, sub protecția căreia stă și Poliția Română.

Se împlinesc 199 de ani de când domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiţă Filipescu (şeful poliţiei din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei, alături de siglă aflându-se o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Ulterior, prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române și alegerea acestei date fiind legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Cu acest prilej, am onoarea și plăcerea, în calitate de Prefect al Județului Bacău să vă felicit pentru rezultatele dumneavoastră deosebite.

Astăzi, polițiștii sunt oameni care au înțeles că legea nu este doar un concept din cărțile savanților, ci o expresie a voinței comunității care are nevoie de oameni care să o aplice.

Știm cu toții că, dincolo de dotare, salarizare sau de condițiile de lucru, puterea unei forțe de poliție este dată de devotamentul și respectul față de cetățeni și lege.

Eu sunt, astăzi, aici pentru a saluta aceste valori după care vă conduceți viețile personale și profesionale.

Vă doresc succes în continuare și vă asigur că, la nivel județului Bacău, cel puțin pe perioada mandatului meu de prefect, veți găsi în Instituția Prefectului un partener de nădejde, care va fi tot timpul gata să facă echipă cu dumneavoastră.

La mulți ani!”

Leonard Ioan Bulai

Prefectul Județului Bacău