Ziua Instituției Prefectului – 2 aprilie

De Ziua Instituției Prefectului – 2 aprilie, prefectul județului Bacău, Leonard Ioan Bulai, împreună cu subprefectii Tudorița Lungu și Narcis Jitaru, au exprimat aprecieri și mulțumiri către instituțiile colaboratoare în desfășurarea activităților curente. Contextul actual necesită servicii publice care să ofere cetățenilor siguranță, predictibilitate, încredere, iar instituțiile băcăuane sunt cele care asigură, prin activitatea lor, funcționarea normală a societății.

În acest context, Instituția Prefectului Bacău a oferit conducătorilor și întregilor echipe coordonate de aceștia din Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al Județului Bacău, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, Inspectoratul Județean de Jandarmi Bacău „Ștefan cel Mare”, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău „Alexandru cel Bun”, Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport „George Enescu„ – Bacău, Garnizoana Bacău, Direcţia de Sănătate Publică Bacău diplome de recunoștință pentru eforturile depuse în slujba comunității băcăuane.

„În această perioadă dificilă pe care o traversăm, cu multiple provocări, fie că vorbim de situații de urgență, fie că este vorba de gestionarea ordinii publice sau a situației generate de pandemia de COVID-19, consider că este necesar să nu uităm că menirea noastră este aceea de a fi alături de cetățeni! Dând dovada de profesionalism, respectând legea și manifestând empatie consider că putem traversa împreună criza sanitară. Le mulțumesc angajaților din aceste instituții și le doresc sănătate și succes in activitate”, a transmis prefectul Leonard Ioan Bulai.

Tot pentru a marca Ziua Instituției Prefectului, domnului Vilică Munteanu, istoric, fost director al Arhivelor Naționale Bacău, cetatean de onoare al Municipiului Bacău, i-a fost oferită o diplomă de onoare pentru întreaga sa activitate depusă în slujba comunității bacăuane și pentru truda sa neobosită în domeniul promovării valorilor naționale și locale.

Ziua Instituţiei Prefectului este marcată în fiecare an, la 2 aprilie, începând cu anul 2019, dată la care, în anul 1864, a fost instituită, prin lege, noţiunea de „prefect”. Propunerea legislativă privind instituirea acestei zile a fost iniţiată de doamna deputat Tudorița Lungu, în prezent – subprefect al județului Bacău, alături de alți 8 deputaţi şi senatori.