Prin Hotărârea nr. 35 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău s-au actualizat restricțiile în 6 unități administrativ teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile (14.09.2020 – 27.09.2020) este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori

Prefectul județului Bacău, Sorin Ailenei, a convocat și condus astăzi ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău în care, în urma analizei situației la nivelul județului, a fost adoptată Hotărârea nr. 35/2020 prin care se actualizează restricţiile în 6 unităţi administrativ teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile  este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori.

Astfel, pe teritoriul unităților administrativ-teritoriale (UAT) municipiul Bacău; comuna Itești; comuna Letea Veche; comuna Parincea; comuna Săucești și comuna Ungureni, În aceste sens, se restricţionează activitatea operatorilor economici, care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, pe teritoriul U.A.T.-urilor unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, care nu-și vor putea începe activitatea mai devreme de ora 8:00 și nici nu o pot prelungi mai târziu de ora 24:00.

Activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor va fi suspendată prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pe teritoriul unităților administrative teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile va fi mai mare decât 3/1000 de locuitori și vor fi îndeplinite anumite condiții care să indice posibilitatea unui risc crescut de îmbolnăvire a populației din unitățile administrative teritoriale respective.

Hotărârea nr. 35/30.09.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău poate fi vizualizată în întregime, cu anexa aferentă, accesând link-ul: https://bc.prefectura.mai.gov.ro/informare-publica-covid-19/.