Prin Hotărârea nr. 24 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău s-au stabilit restricții în 7 unități administrative teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău de astăzi, 7 septembrie 2020, pe baza datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică privind situația epidemiologică a localităților de la nivelul județului Bacău în funcție de rata incidenței  cumulate în ultimele 14 zile (28 august – 06 septembrie a.c.), a fost adoptată Hotărârea nr. 24/2020 prin care se actualizează lista localităților în care se restricţionează activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, respectiv în 7 unități administrativ-teritoriale (UAT):  municipiul Bacău; orașul Comănești; orașul Târgu Ocna; comuna Târgu Trotuș; comuna Coțofănești; comuna Dămienești; comuna Ungureni.

În aceste UAT-uri, activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare. În situaţia în care activitatea operatorilor economici de pe teritoriul acestor UAT-uri este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

De asemenea, se restricţionează activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, pe teritoriul acestor 7 UAT-uri.

Implementarea acestor măsuri este realizată prin comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, împreună cu operatorii economici care îşi desfăşoară activitatea în UAT – urile menționate.

Restricţiile prevăzute de această hotărâre se vor ridica prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile  este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, în funcţie de comunicarea Direcţiei de Sănătate Publică.

Lista unităților administrativ teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori, se actualizează săptămânal, în fiecare zi de luni, până în ora 16.00 și poate fi vizualizată pe site-urile Instituției – Prefectului – județul Bacău, Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Mr. Ctin Ene” Bacău.

Hot CJSU nr. 24 din 07.09.2020PDF,  anexa – PDF