Prin Hotărârea CJSU Bacău nr. 72 din 21 mai a.c., s-au modificat scenariile după care elevii vor participa la cursuri – doar 3 unități administrative-teritoriale cu scenariu galben, valabile de luni, 24 mai

Vineri, 21 mai 2021, s-a desfășurat ședința extraordinară a C.J.S.U. Bacău, organizată  în sistem audio-conferință și condusă de prefectul Leonard Bulai, în care a fost analizată situația privind incidența cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în localitățile din județul Bacău.

Prin Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău nr. 72 din 21 mai a.c., elevii vor participa la ore după noi scenarii. Doar în unitățile administrativ- teritoriale: Itești, Lipova și Oituz, elevii vor învăța după scenariul galben, respectiv prin participare zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII a și a XII a, a XIII a și a elevilor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, în timp ce elevii din celelalte clase/ani de studiu vor participa la ore zilnic, în sistem on-line. Elevii din celelalte unități administrativ-teritoriale care nu au fost amintite mai sus, vor învăţa potrivit scenariului  verde, respectiv  prin participare zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariile se aplică de luni, 24 mai 2021.

Hotărârea C.J.S.U. Bacău nr. 72 prevede că „scenariile de funcționare pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău se vor actualiza ori de câte ori este nevoie, în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău nr. 72 cu anexa cuprinzând scenariile de învățământ pot fi vizualizate în întregime accesând link-ul: https://bc.prefectura.mai.gov.ro/informare-publica-covid-19/