Prefectul Sorin Ailenei s-a deplasat în 4 unități de învățământ din Bacău

În prag de începere a noului an școlar, prefectul Sorin Ailenei s-a deplasat împreună cu inspectorul școlar general adjunct, Camelia Stamate, în 4 unități de învățământ pentru a vedea, la fața locului, stadiul de pregătire a spațiilor de desfășurare a activităților didactice.

„Ne apropiem de începerea unui nou an școlar. Din păcate, aceasta se întâmplă nu tocmai în cele mai bune condiții pentru elevi și cadre didactice, având în vedere că ne confruntăm din plin cu pandemia de Covid 19.

Unitățile școlare sunt spații cu aglomerări de persoane, dintre care, foarte mulți copii. În acest sens, ne îndreptăm toată atenția către acestea pentru a se îndeplini toate condițiile igienico-sanitare necesare astfel încât să se poată desfășura activitățile școlare în siguranță atât pentru elevi, cât și pentru cadre didactice și, indirect, pentru noi toți.  Este important să înțelegem cu toții că ne confruntăm cu o situație inedită care solicită din partea noastră, a tuturor, adaptare rapidă și responsabilitate maximă astfel încât actul de învățământ să se desfășoare cât mai puțin afectat de prezentul pe care îl trăim și copiii noștri să crească sănătoși. Pentru aceasta, în acest proces, sunt importanți decidenții, dar și fiecare părinte, cadru didactic și copil, în parte.”, a precizat prefectul Sorin Ailenei.

În cursul zilei de mâine, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se vor stabili măsuri specifice de începere a noului an școlar.