Prefectul Sorin Ailenei a primit vizita ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Daniel Popescu

Astăzi, 16 septembrie 2020, de la ora 09.00, prefectul Sorin Ailenei, a primit vizita ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Virgil Daniel Popescu, prezent la Bacău pentru a se întâlni cu oameni de afaceri reprezentantivi din județul Bacău.

Discuțiile purtate cu ministrul Economiei au evidențiat trei direcții de acțiune în interesul județului nostru.

 „Este prioritară refacerea platformei petrochimice de la Onești, în plan fiind realizarea unui parc industrial tehnologic și științific. De asemenea, ne interesează să dezvoltăm industria de apărare, centrată pe compania producătoare de aeronave Aerostar Bacău. Și, a treia direcție de acțiune, la fel de importantă ca primele două, o reprezintă investițiile în rețeaua  de gaze prin Societatea Națională de Transport de Gaze Naturale Transgaz S.A.” a precizat ministrul Virgil Daniel Popescu în cadrul întâlnirii.

„Cred că este un plus pentru județul Bacău atât prezența  ministrului Economiei Virgil Daniel Popescu, cât și interesul acestuia pentru dezvoltarea unor direcții importante în economia locală bacăuană și, implicit națională. Județul Bacău este un județ aflat într-o poziție centrală a Regiunii Nord-Est, ceea ce înseamnă că majoritatea investițiilor importante în Moldova au șanse foarte mari să aibă și județul nostru în prim-plan. Vrem să ne asigurăm că fructificăm la maximum acest avantaj.”, a declarat, la final, prefectul Sorin Ailenei.